Gostovanje spletnih strani
Obvestite prijatelja
DomovCenik gostovanjaRegistracija domenIzdelava spletnih straniVprašanja in odgovoriKontaktni obrazecPartnerski programOrodja za web straniEuro detektorji
16. Julij 2024
  WEB HOSTING
Gostovanje
Izbira gostitelja ?!
Domene
SSL certifikati
Web design
Ocenite nas
Partnerski program
Mnenja uporabnikov
Uporabniške strani
  e - STORITVE

Spletno oglaševanje

Nakupi do 90% ceneje
Web orodja
Pregovori
  PROGRAMI in naprave
Antivirus Bitdefender
Roboform - novo!
Upravljanje stanovanj
Poslovni programi
EURO detektorji
  Brezplačna postavitev

Virtualni strežnik bomo aktivirali v 1-8 urah od prejetega plačila. Zakup prostora se plačuje za določeno plačilno obdobje. Več informacij najdete TUKAJ.

  MAILING LISTA

Prijavite se na mailing listo Modrega spleta. Obveščali vas bomo o novostih, akcijskih ponudbah, nagradnih igrah.
Vaš e-mail:
Prijava   Odjava
Na kaj morate biti pozorni pri izbiri gostitelja?
   
 

10 nasvetov pri iskanju ponudnika gostovanja

Ponudnikov gostovanja je na spletu iz dneva v dan več, kar kaže, da se danes ukvarja s ponudbo gostovanja vedno več ljudi, od študentov, že zaposlenih ljudi, pa tudi do profesionalnih in zanesljivih ponudnikov. Ker je polovica ponudb na tržišču varljivih, neumnih, neresnih in celo lažnih, smo vam po nekaj letnih izkušnjah poslovanja na spletu pripravili nekaj krajših nasvetov.

Dejavnikov na katere morate biti pozorni je kar nekaj, vsekakor pa morate biti pri izbiri svojega ponudnika še posebej pozorni na sledeče parametre:

1. izognite se ponudnikom, ki nimajo objavljenih kontaktnih podatkov, sploh pa tistih, ki nimajo stacionarnega telefona, saj so to velikokrat tisti, ki opravljajo dejavnost gostovanja kot dopolnilno dejavnost, študentje in pa ostali običajno neresni ponudniki.

2. izognite se ponudnikom, ki imajo na predstavitveih straneh slabo predstavljene storitve in njihovo uporabo ter tudi tistih, ki nimajo svoje lastne domene.

3. izognite se tistim, ki jim morate plačevati preko študentskih napotnic, saj so to lahko najstniki, ki bi radi zaslužili nekaj dodatne žepnine v prostem času.

4. ponudniki, ki omogočajo velike količine resursov (predvsem diskovnega prostora) za smešno nizko ceno, so lahko slaba izbira na daljši rok. Nekateri ponudniki so zelo radodarni in vam prodajo paket z 2 GB prostora za borih 4 eur mesečno. "Odlično!", boste rekli. In kaj se bo zgodilo čez čas? Strežnik se bo hitro napolnil z uporabniki, ki imajo obsežne video vsebine, shranjujejo podatke na strežnik, imajo ogromno slik in veliko obiskovalcev. Ko se bo delal dnevni backup strežnika, bo le ta veliko bolj in dlje časa obremenjen kot običajno, kar se bo poznalo pri počasnem odpiranju spletnih strani, zaostanju pošte, itd. Zelo obiskane spletne strani imajo ogromne log datoteke, ki beležijo vse akcije na spletni strani. Preden strežnik obdela tako stran za statistiko preteče kar nekaj časa. Predstavljajte si, kaj se zgodi če je takšnih strani nekaj deset... Nekateri ste že bili na takšnem cenenem strežniku in kmalu ugotovili, da niso ustrezni za poslovanje podjetja.

5. priporočljivo se je izogniti podjetjem, ki ne poslujejo vsaj nekaj let, saj se v daljšem obdobju pokaže ali ponudnik posluje uspešno, da se vam ne bo pripetilo, da boste čez noč "na cesti".

6. ne glejte samo na cene!! Ali ste dovolj bogati, da lahko kupujete poceni? Saj veste, ponavadi se pokaže, da za svoj denar dobite to, kar plačate. Gostovanje boste morda res lahko našli tudi za ušivih 2 eur mesečno, toda ali se izplača reskirati in obesiti vaše poslovanje na kljuko? Kaj se bo zgodilo, če bo strežnik dalj časa nedosegljiv? Ali vam bodo nudili ustrezno podporo, ali boste čakali na odgovore tudi 48ur? Ali se vam bodo oglašali na telefone, ko bodo od vas prejeli plačilo? Imajo varnostne kopije podatkov? Cena naj ne bo vaša prva odločitev, naučite se kombinirati.

7. izognite se ponudbam, ki vam zagotavljajo 100% uptime (dosegljivost) strežnika, to je namreč nemogoče.

8. izognite se gostovanju, kjer nimate svoje kontrolne plošče, kjer upravljate s storitvami, kot so maili, baze, preusmeritve, odzivniki, itd. Tako boste morali za vsako spremembo klicariti ponudnika.

9. Podjetja, ki so davčni zavezanci imajo veliko strank in se svojega posla lotevajo resno; davčni zavezanec postaneš, ko presežeš 25.000 eur prihodka v 1 letu.

10. Izbira med s.p. ali d.o.o.? V bistvu je odločitev približno enako "rizična". Sploh ni nujno, da je DOO večja firma, kot nekateri mislijo. DOO gre lahko v stečaj, medtem ko SP odgovarja s celotnim svojim premoženjem. Je nekaj prednosti in slabosti tako za eno in drugo stran, tako, da tukaj ni potrebno izgubljati časa, za koga se bi odločili. Osredotočite se raje na ostale točke.

Izkušnje in mnenja so sad našega večletnega poslovanja na spletu. Ker se na tržišču ponudbe gostovanja dogaja velika krivica, tako do uporabnikov, kot ponudnikov, vas želimo pred odločitvijo opozoriti na kaj morate biti pozorni. V upanju, da vam bodo nasveti koristili, vas lepo pozdravljamo.

Ekipa Modrisplet.com


 
   
© Copyright Bluenet s.p. 2001-2015. Vse pravice pridržane.

Vsi kuponi